Bij ZILCH draait het allemaal om kleur. Collecties van tijdloze vrouwelijk modellen in uitgesproken prints en bamboo basics in prachtige kleuren. Ze hechten veel waarde aan het gebruik van natuurlijke materialen die zacht aanvoelen en comfortabel zijn.

Kies een uni jurkje met een bijpassend vestje of wees gedurfd en ga voor een abstract geprinte broek met een gestipte trui.

Wat je ook kiest, COLOUR YOUR DAY met ZILCH!

ZILCH is een klein familie bedrijf. Eigenaar Gabriel Thissen startte het merk 30 jaar geleden in een klein vintage winkeltje in het centrum van Amsterdam. In 1989 begon hij met de productie van oversized blouses in pure zijde. Door de jaren heen groeide het bedrijf. Met een klein team van nichtjes, een neef en andere enthousiastelingen maken we collecties in een familiaire en informele omgeving.

DUURZAAMHEID

Bij het creëren van collecties kiezen ze voornamelijk natuurlijke materialen zoals bamboe, viscose, katoen en mengsels van deze comfortabele materialen. Met elke collectie introduceren ze nieuwe duurzame materialen.
Standaard gebruiken ze eco-katoen, tencel® and eco-viscose in hun collecties. Ze werken enkel met fabrieken die milieuvriendelijke verf en geen agressieve verftechnieken gebruiken. Boven alles hechten ze veel waarde aan de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers. De fabrieken waarmee ze samenwerken produceren volgens de International Labour Standards. Elk seizoen brengen ze een bezoek aan de fabrieken in Azië en Griekenland en hebben gedurende het productieproces nauw contact.  

MOVEMENT ON THE GROUND

Naast het garanderen van de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers, hebben ze zich verbonden aan een groep genaamd ‘Movement on the ground’. Dit is een groep van toegewijde zakenmensen die ondersteuning bieden bij humanitaire crises waarbij onschuldige mannen, vrouwen en kinderen getroffen worden. www.movementontheground.com

 

Zilch Zilch